Energiatárolás

Beenergy energiatároló, nélkülözhetetlen része a jövő háztartásainak.

Kedves Ügyfelünk!

 

Kérjen ajánlatot energiatároló rendszer összeállításunkra!

Ehhez nem kell mást tennie, mint 2 adatot megadnia nekünk. A kívánt teljesítményt és az áthidalási időt (a kívánt teljesítmény az ellátandó fogyasztók összesített teljesítménye). Az összeállítás nem tartalmazza a napelem rendszert, csak a hybrid invertert/invetreket, az energiatároló egységeket és a szükséges összekötő kábeleket. Az ajánlatban szereplő hybrid inverter képes új telepítésű napelemes rendszer fogadására, de meglévő napelemes rendszerhez is köthető.

Kérjük adja meg a kívánt teljesítményt (az ellátandó fogyasztók összesített teljesítménye).
Kérjük adja meg, hogy hány óráig szeretné a fogyasztókat energiával ellátni.

További részletekért kattintson a képre!

Gyakran Ismételt Kérdések

Miért 4kW-os napelem rendszer van a Pluto csomag ajánlatban?

Egy 4kW-os rendszer, napsütéses időben, 2 óra alatt fel tudja tölteni az akkumulátort (ideális telepítési körülmények mellett).

Mire jó az összeállítás?

Egy átlagos 100m2-es családi ház normál fogyasztási szokásait ki tudja szolgálni, de lényeges a tudatos felhasználás.

Hova rakhatom?

A Beenergy akkumulátor, csak beltéri telepítésre alkalmas, a megfelelő hűtés érdekében, száraz jól szellőző környezetbe kell telepíteni. A legtöbb családi ház esetében a garázs például ideális hely lehet.

Mit jelent az „okos” verzió?

Az „okos” verzió abban különbözik, az alap verziótól, hogy egy miniszámítógép is helyet kapott az energiatárolóban, ezáltal okos-otthon rendszerek központi elemeként, a megfelelő beállításokkal, fogyasztás csökkentő energia menedzsment alakítható ki.

Akkor visszatáplál a hálózatra vagy sem?

A Deye inverter egy hibrid inverter, így képes visszatáplálni a hálózatra, ez beállítás kérdése, de képes sziget-üzemben, vételezni a hálózatból elektromos áramot, ha a napelem rendszer nem tudja megtermelni az energia igényünket.

Meglévő napelem rendszerhez csatlakoztatható-e?

Igen, meglévő visszatáplálós napelem rendszerhez a Deye inverter AC csatlakozással összeköthető (a Beenergy akkumulátort a Deye inverter kezeli), így meglévő rendszerünket képesek vagyunk hibrid rendszerré átalakítani.

Nagyobb épületek esetében mekkora rendszer lehet összeállítani?

Az általunk kínált csomag rendszer összeállítása bővíthető. A Deye inverterekből 10db-ot lehet összekötni, így 120kW-os rendszer állítható össze DC oldalról. A Beenergy akkumulátorból 15db-ot lehet összekötni, a software ennyi akkumulátort tud monitorozni, viszont egy ekkora rendszer összeállítás esetében kiegészítő eszközökre is szükség van, például egyenáramú közösítő szekrény. (Amennyiben nagyobb rendszer igénye merülne fel, keresse kollégáinkat, akik pontos rendszer összeállítást tudnak készíteni a megfelelő információk birtokában.)

Deye inverter előnyök

 • „Világvége” inverter: minden szituációra van megoldása. Képes az áramszolgáltatói hálózatra betáplálni, teljes sziget-üzemben működni akkumulátort rákötve. Csatlakoztatni lehet hozzá és képes lekezelni ezek mellett szélgenerátort, aggregátort. Kiépített napelem rendszerhez AC csatlakozással köthető, így fel tudjuk fejleszteni meglévő rendszerünket.
 • Azonos teljesítményű inverterekből 10 db-ot össze lehet kötni, így kisebb KKV-knak is megfelelő megoldás lehet, legnagyobb rendszer méret 120kW.
 • Sziget-üzem esetén 6 idősáv beállítási lehetőséget biztosít: annak beprogramozására szolgál, hogy az akkumulátor töltése mikor történjen hálózatról és mikor generátorról, és mikor kell az akkumulátort kisütni a fogyasztók áramellátásához.
 • Valós 3 Fázisú betáplálás a ház hálózatára szigetüzem esetén is, képes a Fázisokon nem egyenletes fogyasztást lekezelni.
 • Gyors átkapcsolási idő, hálózati üzemmódról sziget-üzemmódra: 4ms. Ezzel az átkapcsolási idővel a klímás vagy hőszivattyús fűtéssel rendelkező felhasználóknál sem lép fel probléma esetleges áramkimaradás esetén. (Ezeknél a fűtési megoldásoknál 8ms határéték van beállítva, utána egy védelmi funkció lép életbe, ami az eszköz önlekapcsolását eredményezi, ami után újra kell indítani a fűtésrendszert.)
 • Intelligens hűtés: az inverter passzív hűtésre van kialakítva, de 3 ventilátor is be van építve, így extrém körülmények esetén aktív hűtésre is képes.
 • Az inverterbe integrálva van (konkrétan be van építve) egy smart meter (okos mérő), más gyártók esetében ezt külön kell megvásárolni, de köthető a rendszerhez külön fogyasztásmérő.
 • Az inverter csomag tartalmaz 3 db áramváltót, ami képes mérni a fogyasztást, így megfelelő beállításokkal biztosan nem termel az áramszolgáltatói hálózatra.
 • A csomag tartalma még egy akkumulátor hőmérséklet érzékelő, a saját ólomsavas akkumulátorukhoz.
 • Integrált védelmek: PV bemeneti villámvédelem, szigetüzem elleni védelem, PV string bemeneti fordított polaritásvédelem, szigetelési ellenállás érzékelés, fennmaradó áram figyelő egység, kimeneti túláramvédelem, kimeneti rövidzárlat elleni védelem, túlfeszültség elleni védelem.
 • 10 év garancia