Aktuális energia pályázati felhívások agrár területen 2024-ben!

Idén júniustól 3 mezőgazdasági támogatás is pályázható, amivel akár 5 milliárd Ft vissza nem terítendő segítséget kaphatnak az agrár piaci résztvevők. A hozzájárulásokat fejlesztésekre, korszerűsítésekre lehet felhasználni, ami magában foglalja a megújuló energetikai termékeket, így a napelemek telepítésére is lehet kérni!

 

Kertészetek korszerűsítése, üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó postharvest fejlesztések támogatása

Javítsuk az energiafelhasználást, növeljük a termesztő felületet! (KAP-RD01a-RD01c-1-24) Ez a támogatás a kertészet korszerűsítése, üvegházakhoz, hűtőházakhoz kapcsolódó, és postharvest fejlesztések támogatására jött létre. Célja a termesztő felület növelése, energiafogyasztás javítása és a növényházi termesztő kapacitás növelése, melyet 2 célterületre bontottak:

  1. Fejlesztést szolgáló beruházások,
  2. Zöld beruházások támogatása, melynek kerete 20 milliárd Ft.

Kik igényelhetik a kertészetek korszerűsítését célzó támogatást?

Minden, olyan magyarországi mezőgazdasági termelő, gyógynövény termesztő, aki be tudja mutatni, hogy a legutolsó teljes lezárt üzleti évben legalább 10.000 euró STÉ üzemmérettel rendelkezett, és legalább 40%-os árbevétellel, amely mezőgazdasági tevékenységből származott.

Mekkora összeget igényelhetnek a pályázat keretin belül?

Vissza nem térítendő támogatás mértéke 5 milliárd Ft, a meghatározott támogatási összeg 25 %-ig előleg is kérhető abban az esetben, ha a pályázó rendelkezik az igényelt előleg mértékével. Támogatás intenzitása 50-85%.  

Meddig lehet pályázni a támogatásra?

Pályázni 2024. június 24-től forráskimerültségig lehet.

Tegye meg az első lépést, lépjen kapcsolatba velünk!

 

Állattartó telepek fejlesztésének támogatása

Újra ÁTK! Régóta vártuk most megérkezett! (KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-1-24, KAP-RD01a-RD01c-RD01d-RD01e-2-24)

Az új állattartó telepek fejlesztésének támogatása két részre bontható, az egyik az állattartó telepek fejlesztésére, a másik pedig a telepek megújításának támogatására használható fel. Célja az állattartó telepek korszerűsítése, fejlesztése pl. megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, energiahatékonyság javítására.           

Kik igényelhetik az állattartó telepek fejlesztését célzó támogatást?

Minden olyan mezőgazdasági termelő, akik a legutolsó teljes lezárt üzleti évben legalább 10.000 euro STÉ üzemmértékkel rendelkezik és ugyanebben az évben az árbevétele 40%-a mezőgazdasági tevékenységből származik. (STÉ kalkulátor) A gazdák, akár többször is igényelhetnek támogatást, különböző megvalósítási helyszínre.  

Mekkora összeget igényelhetnek a pályázat keretin belül?

  • A fejlesztési támogatásra 200 millió és 5 MRD Ft között, akár maximum 500 milliós előleggel,
  • Telep megújítására 30 millió és 200 millió közötti a vissza nem térítendő támogatás mértéke, míg az előleg összege maximum 50 millió Ft lehet.

Meddig lehet pályázni a támogatásra?

Pályázni 2024. június 25-től és július 30-tól lehet.

Tegye meg az első lépést, lépjen kapcsolatba velünk!

 

Feldolgozó üzemek komplex fejlesztésének támogatása

Itt a lehetőség a hatékonyságnövelésre a kisebb és nagyobb élelmiszeripari vállalkozásoknak egyaránt! (KAP-RD04A-RD04B-1-24, KAP-RD04A-RD04B-2-24,)

Célja a hatékonyság, illetve az energiafüggetlenség növelésének támogatása, és az energiafüggőség csökkentése környezetbarát technológiával! Két célterület került meghatározásra:

  1. Komplex fejlesztések támogatása a nagyobb élelmiszeripari vállalkozásoknak, melynél a fő cél az értéknövelés és a piacra jutást elősegítő technológiák támogatása.
  2. Feldolgozó üzemek fejlesztéséhez való hozzájárulás, ahol a mezőgazdasági értéknövelés a cél, méghozzá zöld energia beruházásokkal.

 Mekkora összeget igényelhetnek a pályázat keretin belül?

 A Kertészetek korszerűsítésénél igényelhető támogatáshoz hasonlóan ebben az esetben is igényelhető előleg. A támogatási összegek pedig az alábbiak szerint alakulnak:

  • Komplex fejlesztés esetében maximum 5 milliárd Ft,
  • fejlesztési támogatásokra 200 millió Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

Meddig lehet pályázni a támogatásra?

Pályázni 2024. június 25-től és július 30-tól lehet.

Tegye meg az első lépést, lépjen kapcsolatba velünk!


Kérje szakértőnk segítségét, lépjen kapcsolatba velünk ide kattintva, vagy keressen elérhetőségeinken a +36 20 953 1051-as telefonszámon vagy solar@chs.hu email címen!